Blog

Inruilen oude auto

Ben je toe aan een nieuwe auto? Ruil je auto in bij een autodealer. Je krijgt vervolgens korting bij het kopen van een nieuwe auto. Het inruilen van een oude auto bij een dealer is eenvoudig en je kunt bij veel dealers in Nederland terecht voor het inruilen van een dealer.

Inruilwaarde
Voordat je naar een dealer gaat is het belangrijk om de inruilwaarde van je auto te weten. Op onze meer de website van de ANWB kun je de inruilwaarde van je auto berekenen. Deze tool is ook wel bekend als de ANWB koerslijst, die ze samen met BOVAG hebben ontwikkeld. Het gaat hierbij wel om een indicatief bedrag, want er wordt niet gekeken naar schade. De inruilwaarde is gebaseerd op een gemiddelde prijs. Desondanks is het een goede indicatie en raden we je aan om gebruik te maken van deze schatting. Als je naar een autodealer gaat moet je namelijk niet akkoord gaan met het eerste de beste aanbod. Ga bij meerdere dealers langs, zodat je de hoogste inruilprijs gaat. Dat kan soms honderden tot duizenden euro’s verschillen.

Nadelen van het inruilen van een auto
Het inruilen van een auto heeft diverse voordelen. Je gaat naar een dealer en bent direct van je auto af. Echter, het heeft wel een belangrijk nadeel. Je krijgt beduidend minder voor je auto als je deze inruilt, dan wanneer je zou besluiten om de auto zelf particulier te verkopen op een website zoals Marktplaats. We raden je daarom ook aan om een goede overweging te maken.

Als je een auto hebt die nog in een goede staat is, is het veel verstandiger om deze particulier te verkopen. Het kost misschien wat meer tijd om de auto te verkopen, maar je krijgt wel een beduidend hoger bedrag.

Tags:

Toon commentaar (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!