Blog

Nieuw auto of tweedehands?

Een auto kopen is voor veel mensen een hele onderneming. Ook niet onlogisch, want het kopen van een auto kost veel geld en bovendien wil je geen miskoop doen. Je kunt een dure nieuw auto kopen of juist een goedkopere tweedehands auto.

Voor- en nadelen van een nieuwe auto
Een nieuwe auto heeft duidelijk een aantal voordelen. De auto zal in de meeste gevallen na aankoop geen mankementen vertonen en je koopt de auto meestal bij een dealer. Hier kun je altijd terecht voor vragen, reparaties, et cetera. Mochten er onverhoopt toch diverse mankementen aan het ligt komen, dan kun je beroep doen op de fabrieksgarantie. Mogelijk zijn de eerste onderhoudsbeurten ook gratis. Het nadeel van een nieuwe auto is dat je behoorlijk wat geld dient te betalen en wanneer je met de auto uit de showroom rijdt is de auto direct al minder geld waard. Het belangrijkste voordeel is de betrouwbaarheid. Je weet wat je koopt en je zult in de meeste gevallen ook niet worden bedonderd door de autodealer. Zij hebben immers ook een naam hoog te houden.

Voor- en nadelen van een tweedehands auto
Een tweedehands auto kopen kan bij een particulier of een autogarage. Ga je voor betrouwbaarheid, dan kun je het beste naar een autogarage gaan. Een tweedehands auto kopen is beduidend goedkoper dan het kopen van een nieuwe auto. Dat kan vele duizenden euro’s schelen. Als je een tweedehands auto koopt bij een particulier wil je al geen miskoop doen, omdat je bij de verkoper mogelijk geen beroep kunt doen op garantie. Bij mankementen direct na aankoop geven sommige verkopers niet thuis. Je moet dus hopen dat je te maken hebt met een betrouwbare verkoper.

Tags:

Toon commentaar (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!