Blog

Afdingen auto kopen

Wil je een auto kopen? Vergeet dan niet om te onderhandelen over de prijs van de auto. Misschien vind je dat lastig, maar door te onderhandelen kun je vaak wel wat van de prijs afsnoepen. Bij het kopen van auto’s is het min of meer gebruikelijk dat er wordt afgedongen.

Waar op letten
Het is overigens wel aan te raden om goed op de hoogte te zijn van de ins en outs van de auto van de auto die je wilt kopen. Ook standvastigheid kan helpen bij het afdingen. Laat ook merken dat je geen haast hebt, want mensen die haast hebben staan doorgaans niet sterk en dat verzwakt de positie van onderhandelen aanzienlijk.

Type auto
Bij een tweedehands auto kun je vaak goed onderhandelen over de prijs, maar ook bij zo’n auto geldt dat het belangrijk is om goed op de hoogte te zijn van het type auto en het merk. Zelf kun je ook al de waarde van de auto bepalen door naar autoadvertenties te kijken en eventueel door de koerslijst van de ANWB te gebruiken. Zo heb je een redelijk beeld van wat een auto ongeveer waard is en dit helpt bij het afdingen.

Je kunt tijdens de onderhandelingen ook laten doorschemeren dat je andere auto’s op het oog hebt. Een verkoper die gretig is en graag zijn of haar auto kwijt wil zal dan eerder geneigd zijn om jouw bod te accepteren. Wees overigens niet te enthousiast, ook al ben je wel enthousiast. Tijdens onderhandelingen enthousiast zijn helpt niet om de verkoopprijs te drukken.

Tags:

Toon commentaar (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!