Blog

Auto blijft statussymbool jongeren

Hoewel steeds minder jongeren een auto hebben is de auto nog altijd populair onder veel jongeren. De reden dat jongeren minder vaak een auto hebben, komt door de werkloosheid onder jongeren. Hierdoor hebben ze niet voldoende koopkracht om een auto te kunnen komen. Veel jongeren dromen van een eigen auto. Tegelijkertijd willen maar weinig jongeren een elektrische fiets. Deze conclusies werden getrokken na een onderzoek van Goudappel Coffeng.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat een groot deel van de jongeren verwacht dat hij of zij voor zijn of haar dertigste een auto heeft. Scooters, die in de afgelopen jaren minder werden verkocht zijn nog altijd redelijk populair, maar dit is onder een relatief kleine groep jongeren het geval.

Jongeren beschouwen een auto ook nog altijd als een statussymbool. Hoewel sommige andere nieuwsberichten anders beweren, kwam uit het onderzoek van Goudappel Coffeng naar voren dan jongeren een auto nog altijd als statussymbool zien.

Een klein deel van de respondenten geeft weinig om auto’s en vindt het reizen met het openbaar vervoer prima. Voor hen maakt het weinig uit hoe zij van A naar B reizen. Circa 80 procent van de ondervraagden kijkt ook positief tegen de fiets aan. Over de elektrische fiets zijn ze dan wel weer een stuk negatiever. De hoge kosten spelen hierbij een rol en volgens een deel van de jongeren zijn het vooral ouderen die op zo’n e-fiets fietsen, waardoor het een oubollig imago zou hebben. Het wordt daarnaast niet gezien als sportief en vooral als lui.

Tags:

Toon commentaar (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!