Blog

Pas op bij het huren van een auto in het buitenland

Veel mensen die via het internet een auto huren tijdens hun vakantie of hun verblijf in het buitenland, betalen hier veel meer voor dan redelijk is. Dit is gebleken na een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. Veel huurders van auto betalen veel geld voor het afkopen van het eigen risico.

Veel mensen die op vakantie gaan zijn in de veronderstelling dat ze via het internet reeds alles goed hebben geregeld. Vaak hebben ze al een autoverzekering afgesloten, terwijl de man of vrouw op het vliegveld van het autoverhuurbedrijf achter de balie verzoekt om de verplichte verzekering van ruim 10 euro per af te sluiten. Pas dan kan ze de autosleutels afgeven. Veel mensen voelen zich dan voor het blok gezet en stemmen hier mee in.

Voor velen is het een smet op hun vakantie, want verhuurders komen met veel verschillende trucs om de prijs op te drijven. Denk aan winterbanden in mei, een kras die er helemaal niet zat, maar die je achteraf wel moet vergoeden of een volle tank die je had moeten betalen en dan blijkt opeens dat de literprijs opeens extreem hoog is. Ook zijn er lokale belastingen die klaarblijkelijk verplicht zijn en dan hebben we nog de dossierkosten, navigatie kosten (soms zelfs 20 euro per dag) en soms wordt er gerommeld met de kilometerstand.

Conclusie
Kortom, pas op als je een auto gaat huren in het buitenland. En kijk vooraf goed welke autoverhuurbedrijven betrouwbaar zijn. Zelfs grote autoverhuurders als Europcar blijken volgens de Consumentenbond niet altijd even betrouwbaar te zijn.

Tags:

Toon commentaar (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!